Valg af stikkontakt

Hvilken type stikkontakt skal du vælge?

valg af stikkontakt

Når du skal skifte og dermed træffe et valg af stikkontakt, er det vigtigt, at du sikrer dig, at den nye enhed passer i den eksisterende. Stikkontakter kan nemlig være installeret på flere forskellige måder og i forskellige typer af vægge. Du skal desuden sikre dig, at det materiale du vælger, passer med den dåse der anvendes i forvejen. Der findes 3 hyppige installationssystemer, når det kommer til indendørs installationer:

  • LK Fuga
  • LK Opus66
  • Euromateriel

Enkelt- eller dobbeltstikkontakt?

Tænk over hvad du har af behov for stikkontakter i de forskellige rum i dit hjem. Det frarådes at anvende for mange stikdåser og forlængerledninger, da disse øger risikoen for, at der kan opstå brand. En løsning kan derfor være at installere flere stikkontakter ved siden af hinanden.

OBS: Det er dog vigtigt at huske, at det kun er tilladt selv at skifte stikkontakt. Montering overlader vi til autoriserede elinstallatører.

Hvor kan du købe de forskellige typer af stikkontakter?

Vi linker her til nogle af de mest gængse webshops, når det kommer til gør-det-selv projekter i hjemmet, hvor du kan finde forskellige typer af stikkontakter til en god pris.

Eksterne links til forhandlere.

Når du har købt de stikkontakter, du skal bruge, mangler du blot at blive klædt ordentligt på til selv at skifte dem. Her er alt, hvad du bør vide: Udskiftning af stikkontakter – sådan gør du.

1 kommentar til “Valg af stikkontakt”

  1. Pingback: Sådan kender du forskel på dine stikkontakter - med eller uden jord

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *